Izvor: Blic, 04.Mar.2024, 10:56

SVAKI TREĆI BIĆE GOJAZAN Sumorne prognoze stručnjaka: Najviše zabrinjava gojaznost kod dece i to što ova bolest izaziva niz drugih

Sa toplijim danima priznamo sebi da smo se ugojili. Ali, izgled nije najveća briga. Gojaznost je uzrok oko 200 bolesti, ali najviše zabrinjava to što je sve više gojazne dece. Endokrinog prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović poziva građane da na Dan borbe protiv gojaznosti koji se obeležava danas, 4. marta, od 12 do 16 časova dođu na preventivni pregled u Univerzitetski klinički centar Srbije i da učestvuju u radionicama protiv gojaznosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za 10 godina svaki treći stanovnik Srbije biće gojazan: Salo oko stomaka nam uništava zdravlje

Izvor: Kurir, 04.Mar.2024

Sa toplijim danima priznamo sebi da smo se ugojili. Ali, izgled nije najveća briga. Gojaznost je uzrok oko 200 bolesti, ali najviše zabrinjava to što je sve više gojazne dece.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.