SUTRA GENERALNA PROBA ZAVRŠNOG ISPITA

Izvor: Kurir, 13.Maj.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA GENERALNA PROBA ZAVRŠNOG ISPITA

BEOGRAD - Učenici osmog razreda sutra će u svojim matičnim školama polagati probni test završnog ispita, koji se od ove školske godine uvodi prvi put, pred upis u srednje škole.

Od 9.00 do 11.00 časova učenici će najpre rešavati 20 nepoznatih pitanja iz srpskog (maternjeg) jezika, a nakon jednosatne pauze, od 12.00 do 14.00 sati i isto toliko zadataka iz matematike, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Prema Kostićevim rečima, testovi nisu obavezni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali će đacima pomoći da razbiju tremu, da prođu kroz proceduru samog polaganja završnog ispita i da vide kako izgleda forma nepoznatih zadataka.

Testovi su već dopremljeni u škole i đaci će ih rešavati u fiskulturnim salama, u holu, najvećoj prikladnoj prostoriji ili u učionici, rekao je Kostić i naveo da je na direktorima odgovornost za organizavanje probnog testa.

Zadaci su odštampani i na jezicima nacionalnih manjina, rekao je pomoćnik ministra i naveo da rezultati neće biti ocenjivani, ali da će pomoći đacima i nastavnicima da uoče koje su oblasti slabije savladane i da se do kraja juna, kada se polaže takozvana mala matura, svi detaljnije pripreme.

Učenici koji sutra ne izađu na ispit, zbog bolesti, ekskurzije ili iz nekog drugog razloga, polagaće probni test naredne subote, 21. maja, rekao je Kostić.

Završni ispit biće održan 23. i 24. juna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.