Izvor: B92, 26.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUS: Vlada neodgovorna

Beograd -- Studentska unija Srbije kritikuje Vladu Srbije, koja zbog stranačkih nesuglasica nije usvojila predlog Nacionalne strategije za mlade.

"Odbijamo da tolerišemo političku neodgovornost državnika i pripremamo se za naredne korake koje ćemo preduzeti, ako tehnička vlada ne odluči da na narednoj sednici usvoji ovaj dokument od najvišeg državnog značaja", kaže za B92 Milica Popović iz Studentske unije Srbije.

Ona smatra da neusvajanjem strategija predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade "sami sebi skaču u usta".

"Pozivaju mlade ljude da ostanu u zemlji, da nastave školovanje ovde i da se zaposle u Srbiji, a sa druge strane jedan tako bitan dokument, kao što je Nacionalna strategija za mlade nisu usvojili. Zaista ne znam kakvu poruku oni misle da šalju mladima u Srbiji", rekla je Popovićeva.

U izradi predloga Nacionalne strategije za mlade učestvovalo je 4.000 mladih ljudi i niz državnih institucija.

Izrađena je na osnovu brojnih istraživanja kojima su identifikovani problemi mladih u Srbiji, objašnjava Nikola Pucarević iz Studentske unije Srbije.

"Ova strategija nudi sistemsko rešenje za sve probleme sa kojima se mladi suočavaju. Za naredni period nam može omogućiti da zaista imamo dokument na koji, kao mlada osoba, možemo da se pozovemo i da tražimo odgovornost države za probleme koje imamo", smatra Pucarević.

Nacionalnu strategiju na poslednjoj sednici Vlade, pre dva dana, predložilo je Ministarstvo za omladinu i sport.

Ministarka za sport Snežana Marković Samardžić ocenila je da su, umesto državnih, na sednici prevagnuli stranački interesi.

Naime, prethodno je na Vladi odbačen predlog narodnjačke koalicije da se energetski sporazum sa Rusijom uputi na ratifikaciju u Skupštinu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.