Izvor: Blic, 15.Jan.2024, 13:05

SUPERVULKAN BLIZU SRBIJE PRETNJA ČITAVOJ EVROPI Dok svi gledaju u Island, jedan od najopasnijih vulkana na svetu čeka svoj trenutak, a tu je na 500 km od nas

Ni mesec dana nakon prve erupcije na Islandu, vulkan koji je eruptirao u blizini grada Grindavika, ne miruje. Dramatične slike jučerašnje erupcije obišle su svet. Barikade koje su postavljene nakon prve erupcije probijene su, a lava je srušila najmanje tri kuće u ovom ribarskom naselju, a očekuje se da će biti još više štete. I dok su sve oči uprte u Island, stručnjaci, takođe, upozoravaju i na nešto Srbiji bližu opasnost - supervulkan u Italiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.