STIŽE PROLEĆE USRED ZIME!

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE PROLEĆE USRED ZIME!

BEOGRAD - Proleće kad mu vreme nije! U odnosu na prethodni period, kada su temperature jedva dostizale nulti podelak, početkom naredne nedelje one će se popeti do 15 stepeni Celzijusa, koliko će biti u ponedeljak i utorak. U drugoj polovini sedmice očekuje nas malo svežije vreme

BEOGRAD - Proleće kad mu vreme nije!

U odnosu na prethodni period, kada su temperature jedva dostizale nulti podelak, početkom naredne nedelje one će se popeti do 15 stepeni Celzijusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koliko će biti u ponedeljak i utorak. U drugoj polovini sedmice očekuje nas malo svežije vreme, ali i dalje s temperaturama iznad proseka za februar. U petak, subotu i nedelju dnevna temperatura će se kretati od četiri do osam stepeni Celzijusa.

Od 14. februara očekuje nas svežiji talas, koji će se osećati tokom čitave nedelje. Temperatura će osetno pasti, ali će se živa u termometru zadržati na nekoliko stepeni iznad nule.

Prema rečima dr Nade Macure, ovaj nagli skok temperature trebalo bi iskoristiti u najvećoj mogućoj meri.

- Ljudi, izađite iz svojih domova. Adekvatno se oblačite, dajte organizmu dosta vitamina i uživajte u laganim šetnjama - kaže dr Macura.

Kao i uvek, oscilacije u temperaturi najviše će uticati na meteoropate, hronične bolesnike, osobe s visokim krvnim pritiskom, ali uz poštovanje saveta lekara, ovo proleće usred zime pozitivno će uticati na sve.

(M. N.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.