STARLETE, PRIJATELJI, ROĐACI Upravnik poslova SANU treba da LETI

Izvor: Blic, 15.Sep.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARLETE, PRIJATELJI, ROĐACI Upravnik poslova SANU treba da LETI

Posle zapošljavanja starlete, svojih prijatelja i rođaka, najmoralnije bi bilo da Budimir Lončar (53), upravnik poslova Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), napusti ovu nacionalnu instituciju.

Upravnik poslova SANU Budimir Lončar, pravnik-advokat, zarad ličnih interesa kocka se ugledom srpskog hrama nauke, a da sve radi na svoju ruku, bez odluke nadležnih organa, juče su nam potvrdili i zaposleni u ovoj instituciji, ali i akademici, koje smo imali priliku da sretnemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na portirnici, jer nam dalje, od strane istog tog upravnika, nije bilo dozvoljeno da kročimo.

Tako su za ekipu “Blica” juče vrata SANU ostala zatvorena iako smo želeleli samo da proverimo kako se nova poslovna sekretarica Budimira Lončara, Katarina Smiljanić, starleta po ubeđenju, a frizerka i rulet-dama po obrazovanju, snašla u novom poslovnom okruženju.

Za vreme čekanja u holu SANU smo sreli pojedine akademike, koji su se ograđivali od postupaka Budimira Lončara.

- Akademici sa tim nemaju veze - bio je kratak Nikola Hajdin.

Njegova koeginica, istoričarka Desanka Kojić je na naše pitanje o zapošljavanje starlete u SANU, kroz šalu rekla:

- I SANU se osavremenio. Mi sa tim nemamo ništa, ali uprava neka se čuva “Blica” jer on sve sazna.

Naime, Budimir Lončar nije želeo da objasni mnoge nejasnoće koje se vezuju za njegovo ime, počevši od zapošljavanja, pa sve do nekih javnih nabavki i fiktivnog angažovanja prijatelja i poznanika, za projekte koji nikada nisu ugledali svetlost dana.

Sve to mu na teret stavlja i budžetska inspekcija, na čije se on primedbe očigledno ne osvrće, ali i na primedbe nekih akademika, koji mu stavljaju do znanja da se njegovi grehovi često poistovećuju sa celom institucijom.

- Služba Akademije je napunjena Lončarovim rođacima i prijateljima i prijateljima njegovih prijatelja. U ovu kuću sada ulaze ljudi sumnjivog morala i bez adekvatne kvalifikacije, koji doskora ne bi mogli ni da prođu ulicom pored SANU. Crnogorski direktori, za koje su zbijane šale o upošljavanju svojih, čisti su amateri u odnosu na Lončara - tvrdi jedan od zaposlenih.

Da je Lončar siva eminencija SANU videli smo i po tome što je ekipu “Blica” držao 35 minuta na portirnici, bez odgovora da li će nas primiti i odgovoriti kako se snašla na poslu poslovna sekretarica Katarina Smiljanić.

U susret nam je izašla PR služba, ali oni nisu bili ovlašćeni za odgovore o liku i delu Budimira Lončara.

Starleti Katarini Smiljanić za mesto poslovne sekretarice u SANU preporuka je bila diploma frizerke i iskustvo rulet dame u-kockarnici.

Kad je portir pokušao da izađe u susret novinarskoj ekipi „Blica“ i pozvao sekretaricu da čuje kada će ih Budimir Lončar primiti na razgovor kako bi lično razjasnio situaciju i odgovorio na uobičajena pitanja koja zanimaju javnost, Katarina je reagovala u svom maniru.

- Nije naš problem da li će oni čekati tri ili pet minuta, već njihov. Obavestila sam upravnika, ali on zateže, a i treba - odgovorila je Katarina Smiljanić, a mi smo čuli jer je bila dosta bučna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.