SRPSKA POLICIJA PRIMER ZA SARADNJU SA MANJINAMA

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLICIJA PRIMER ZA SARADNJU SA MANJINAMA

BEOGRAD - Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da je Oebs označio Srbiju kao primer dobre prakse u policijskoj saradnji s manjinskim zajednicama.

- Policija služi kao servis za bezbednost građana, savremena služba, a ne kao snaga sile - izjavio je Veljović otvarajući regionalni policijski skup u Beogradu na kojem učestvuju predstavnici Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rumunije.

On je istakao da je regionalna saradnja ključna u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << protiv kriminala, a da je u toj borbi bitna i saradnja policije sa zajednicom i građanima.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije i predstavnik romske zajednice Jovan Damnjanović rekao je da je Srbija sasvim sigurno demokratska država, pošto je sve više Roma uključeno u rad policije i sudskih organa.

- Romi se tiho, uz podršku države, uključuju u zajednicu i postaju deo i policijskih snaga i sudstva - kazao je Damnjanović i dodao da je sve više policajaca romske nacionalnosti u mestima na jugu Srbije, ali i u Vojvodini.

On je rekao da se unapređuje i učešće romske zajednice u obrazovnom sistemu pošto na fakultetima u Srbiji sada ima romskih studenata, a samo u Vojvodini romska populacija ima četiri doktora nauka i dva magistra.

Predstavnici Asocijacije šefova policije jugoistočne Evrope i Oebsa Stanislav Bezovski i Edvard Kabina pozvali su učesnike regionalnog skupa da razmenom iskustava i primerima dobre prakse unaprede rad policijskih službi u svojim zemljama.

Neke od tema dvodnevnog skupa koji se održava u beogradskom hotelu IN jesu saradnja policije sa zajednicom i borba protiv huliganstva.

Policija će zbrinuti kolege u Kraljevu

Policija će naći načina da što je pre moguće pomogne kolegama u Kraljevu, čiji su domovi pretrpeli štetu u zemljotresu, izjavio je direktor Uprave policije Milorad Veljović.

On je sa saradnicima obišao Policijsku upravu u Kraljevu i kuće i stanove policajaca koji žive u tom gradu. Posetili su i i jedinicu Žandarmerije u tom gradu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.