SRBI U RAJU Filip i Marko žive na ostrvima o kojima maštaju i milioneri

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI U RAJU Filip i Marko žive na ostrvima o kojima maštaju i milioneri

Srba ima "gore od Aljaske do Australije", ali neki od naših mladih ljudi raštrkanih po dijaspori uspeli su da ispune san o kojem maštaju i milioneri - žive na egzotičnim ostrvima i uživaju u tome. Filip Perišić je stigao do Dominikanske Republike, a Lazar Bogdanovski do Havaja. Pitali smo ih kakva su njihova iskustva.

Filip Perišic (24) iz Mladenovca živi i radi u Dominikanskoj Republici od prošle godine. Po zanimanju je profesionalni kuvar ali se bavi i poslastičarstvom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je inače razlog koji ga je odveo na Karibe.

- Ugostiteljstvom sam počeo da se bavim odmah po zavrđenoj srednjoj školi koju sam završio u Aranđelovcu. Posle pet godina rada u Srbiji u raznim hotelima i restoranima, dobio sam poziv od prijatelja da napustim zemlju i odem u Dominikansku Republiku, o kojoj nisam znao baš ništa sem da deli ostrvo sa državom Haiti. Prihvatio sam, a da nisam razmišljao, samo me zanimalo koji se jezik tamo govori. Rekli su mi da je španski, a ja sam odvratio da je to super jer imam podlogu iz televizijskih novela. Za dve nedelje sam kupio kartu, spakovao brdo majica i šortseva. Roditelji su bili i oduševljeni i tužni jer ispraćaju dete na drugi kontinent, ali ja nisam - kaže Filip.

On je u Srbiji za pet godina baveći se poslastičarstvom imao samo šest meseci radnog staža.

Filip je u ovoj ostrvskoj državi uspeo da se snađe za vrlo kratko vreme, a koliko mu je trebalo da nađe dobar posao i uklopi se, pročitajte na sajtu "24 sata".

Lazar Bogdanovski živi na Havajima i uopšte se ne kaje zbog tog svog izbora.

- Otišao sam na Havaje nakon što sam dobio plivačku stipendiju za lokalni univerzitet, gde sam pored plivanja i studirao ugostiteljsto. Nakon uspešno završene prakse, dobio sam posao recepcionera u jednom luksuznom hotelu - kaže Lazar za "24 sata".

Tokom studiranja, Lazar je upoznao lokalnu devojku koja mu je osvojila srce i kojom se oženio nekoliko godina kasnije.

- Izuzetno smo srećni zajedno, vodio sam je prošle godine u Beograd i Novi Sad, gde sam je upoznao sa mojom domovinom, pa smo obišli i razna istorijska mesta. Mnogo joj se svidela Srbija, ali Havaji su Havaji - rekao nam je on.

Bogdanovski nam je priznao i kako se mučio u početku da pronađe posao, jer je konkurencija izuzetno velika, a Havajci ne gledaju dobronamerno na ljude koji im mogu zauzeti mesto.

Uz pomoć čega na Havajima najlakše preboli što nema srpske sarme, pročitajte na sajtu "24 sata".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.