Izvor: TangoSix.rs, 01.Okt.2020, 01:09

SR Technics zbog Korone otpušta deo inženjera u Beogradu, zapošljava ih druga inostrana kompanija na istim pozicijama

Švajcarska MRO kompanija SR Tehniks (SR Technics) otpustiće deo zaposlenih inženjera u Beogradu koji su radili na (re)projektovanju, podršci pri instalaciji i delom na održavanju kabinskih enterijera za putničke i poslovne avione.
Kako je saopšteno iz baze kompanije, SRT će, počevši od 1. oktobra, prebaciti ceo svoj departman posvećen inženjerskim radovima na enterijeru (takođe švajcarskoj) kompaniji groWING. Razlog, kako navode, je negativan uticaj Korone na industriju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i želja SRT-a da se strateški u budućnosti opredeli za svoje najprofitabilnije sektore – linijsko i održavanje avionskih motora.
Otpušteni inženjeri iz Srbije biće odmah zaposleni od strane groWINGa kao i njihove kolege iz SRT-ovih centara u Dablinu i Cirihu.
Inženjeri vazduhoplovnog i elektrotehničkog usmerenja koji su bili zaposleni u SRT-u u Beogradu bili su oslonac sektora za (re)projektovanje enterijera i njihov posao je bio fokusiran na rekonfiguracije kabinskog enterijera za globalne klijente. Većina projekata sastojala se od projektovanja rešenja za instalacije i izmene konfiguracija sedišta ili celih klasa u putničkim i poslovnim avionima. Budući da su sertifikati za radove koji su već obavljeni u vlasništvu SRT-a veza obe kompanije biće na čvrstom administrativno-regulatornom nivou. Kako Tango Six saznaje, inženjeri u Beogradu ostaće i dalje u SRT kancelarijama u Airport Cityju na Novom Beogradu, bar do kraja tekuće godine.
Kako je Tango Six ekskluzivno otkrio, SRT je u februaru 2015. godine doneo odluku da svoj „back office“ (centar poslovnih procesa) otvori u Beogradu. Godinu dana kasnije, tadašnji predsednik Vlade Srbije zvanično je „otvorio“ beogradsku kancelariju uz spekulacije da bi SRT mogao da preuzme Jat Tehniku budući da je tada bio u većinskom vlasništvu komapanije Mubadala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jula iste godine Mubadala divestira svoj udeo u kompaniji i novi vlasnik postaje HNA grupa za čiji se Hainan Airlines tračarilo da će kupiti Er Srbiju. Ista grupacija bila je zainteresovana za koncesiju aerodroma „Nikola Tesla“ ali je od te želje odustala.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post SR Technics zbog Korone otpušta deo inženjera u Beogradu, zapošljava ih druga inostrana kompanija na istim pozicijama appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.