SPEKTAKL na nebu iznad Batajnice: Desant srpskih i američkih padobranaca (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL na nebu iznad Batajnice: Desant srpskih i američkih padobranaca (FOTO, VIDEO)

Sa 300 metara skakali na vojvođanske ravnice.



Srpski i američki padobranci izveli su danas vežbu "Zima 2017" iznad aerodroma Kovin.

Nešto posle 10 časova s batajničkog aerodroma put vojvođanske ravnice krenula su dva američka aviona C-130 "Herkules" iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci.

S >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << visine od 300 metara na aerodorm Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca.

U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD realizuju obuku koja obuhvata pripreme na zemlji u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu i dva skoka, današnji i jedan koji je planiran za petak.

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske, a s kojim se naši padobranci prvi put susreću.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.