SOS Dečija sela obezbedila donaciju za osam škola u Srbiji

Izvor: Blic, 01.Nov.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOS Dečija sela obezbedila donaciju za osam škola u Srbiji

SOS Dečija sela Srbija obezbedila su donaciju za osam škola koje pohađaju deca izbeglice i to za šest škola na teritoriji Opštine Šid, jednu školu u Preševu i jednu u Beloj Palanci.

Kako je saopšteno iz te Fondacije, donacija u kancelarijskom materijalu, IT opremi, sredstvima za higijenu i sportskoj opremi je obezbeđena sa ciljem podrške uključivanju dece izbeglica u školski sistem i jačanju kapaciteta lokalne zajednice.

- Donirana sredstva će biti korišćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svakodnevnoj nastavi koju pohađaju mališani iz Šida, Preševa i Bele Palanke i deca izbeglice – objašnjava se u saopštenju i dodaje da su oprema i nastavna sredstva za tri škole u Šidu uručena juče, ostalim obrazovnim institucijama u tom mestu biće uručena danas, a donacije za škole na jugu Srbije biće uručene tokom sledeće nedelje.

Podsetimo, SOS Dečija sela Srbija svakodnevno pružaju pomoć izbeglicama, u okviru programa “Solidarnost”, u prihvatnim centrima Adaševci i Principovac, kroz Sigurna mesta za decu, Kutak za majke i bebe, Kutak za mlade, IT Kutak, psiho-socijalnu i materijalnu podršku.

Pored toga, SOS Dečija sela pružaju podršku neformalnom obrazovanju izbeglica kroz organizaciju različitih edukativnih radionica i okupacionih aktivnosti, kao što su časovi srpskog i engleskog jezika, radionice stolarstva, šivenja, štrikanja, informatike, vajarstva, crtanja i brojne druge aktivnosti.

Uz podršku organizacije Unicef Srbija, SOS Dečija sela obezbedila su i saradnike za pratnju dece u školu za mališane koji borave u prihvatnim centrima Adaševci, Principovac i Divljana.

SOS Dečija sela Srbija kao humanitarna i nevladina organizacija trenutno rade sa izbeglicama u 12 od 18 prihvatnih centara širom Srbije i posvećena su dobrobiti dece, brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.