SOMOVIJADA NA ZVORNIČKOM JEZERU Pobednički som težak 13 kilograma i 720 grama

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOMOVIJADA NA ZVORNIČKOM JEZERU Pobednički som težak 13 kilograma i 720 grama

Malozvorničanin Nebojša Novaković (52) pobednik je 18. „Somovijade“, održane tokom vikenda na Zvorničkom jezeru.

On je ulovio soma teškog 13 kilograma i 720 grama, dugačkog 122 centimetara, što je i u ukupnom bodovanju bila najveća mera s obzirom da se primenjivao sistem gram-poen.

Drugoplasirani je njegov sugrađanin Živko Jovanović sa ukupno 12.300 gram-poena (ukupno sedam bodovanih somova), dok je treće mesto pripalo Damjanu Aleksiću iz Sremske Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa ukupno 5.250 gram-poena.

– Učestvovao sam na svim „Somovijadama“, ali je ovo prvi put da lovim soma na bućku kao pojedinačni takmičar. Bilo je više pokušaja, a povedničkog soma sam ulovio drugog takmičarskog dana u subotu oko 10 sati – kaže pobednik Nebojša Novaković, jedan od ukupno 45 takmičara iz svih krajeva Srbije i zemalja regiona.

Ovo je jedna od najuspešnijih „Somovijada“ jer su sportski ribolovci uspeli da ulove ukupno 20 riba u meri. Svaki primerak je fotografisan, izmeren i, kako propozicije nalažu, ponovo vraćen u vodu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.