Izvor: Blic, 12.Jul.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLIKARKA I ŠMINKERKA Smederevka Kika u najužem izboru za pobednicu takmičenja oslikavanja lica i tela

Smederevka Mirjana Milošević, u svetu bodi-arta i bodi-pejntinga poznatija kao Kika, nadmeće se sa najboljima u tom poslu širom sveta. U toku je takmičenje „Niks fejs avords“ (NYX FACE AWARDS), a Kika je trenutno u trci za plasman među najbolje.

U Srbiji je to već postigla, tu je od početka među najboljima, a sada se čeka mišljenje sveta.

- Takmičenje se praktično održava preko Interneta, počelo je 25. maja. Svaki učesnik u obavezi je da snimi nastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kreacije kamerom, da se svaki postupak crtanja i šminkanja vidi i da to postavi na „Jutjub“. Naravno, i da pošalje na mejl stručnom žiriju - objašnjava Kika u najkraćem proceduru takmičenja.

Modom se Kika, baš kao i slikanjem, bavi od detinjstva. Manekenstvo i slikanje pre dve godine je zamenila novom pasijom - oslikavanjem lica i tela.

- Počela sam tako što sam oslikavala dečja lica na rođendanima i tu sam savladala osnovu tehnike. Posle sam krenula da radim i šminku za filmove i u poslednje vreme posebno popularan bodi-pejnting za muzičke spotove - kaže slikarka-šminkerka.

- Svi mi koji smo ušli u uži izbor dobili smo izazov koji se zove „anime“, na osnovu koga stižu glasovi publike. Pobednik dobija plaćen put i boravak u Los Anđelesu, na svetskom takmičenju, tako da ima mnogo konkurenata - kaže Kika i nada se najboljem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.