ŠIRI SE NAJEZDA SKAKAVACA KOD KURŠUMLIJE: Meštani u panici, nadležni ne reaguju!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠIRI SE NAJEZDA SKAKAVACA KOD KURŠUMLIJE: Meštani u panici, nadležni ne reaguju!

Meštani sela Belo Polje kod Kuršumlije izrazili su danas zabrinutost zbog lokalne najezde skakavaca i nezadovoljstvo jer ih nadležni nisu obavestili šta da rade.

“Meštani su nezadovoljni jer niko nije preduzeo nikakve mere da se rojevi sakavaca ne bi širili, a strahuju i za useve”, kazao je
Njezda “italijanskih skakavaca” u Belom Polju primećena je pre nedelju dana na oko stotinu kvadratnih metara, a sada se proširila na oko stotinu hektara.
“Nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << čak ni preporuku nadležnih šta da radimo i kako da se izborimo. Oni su počeli da brste useve. Sada ih ima po livadama, voćnjacima i dvorištima”, kazao je Perić.
Zavod za zaštitu prirode Srbije je utvrdio da je to “italijanski skakavac” i da su kod Kuršumlije za sada samo larve drugog i trećeg stadijuma, a da još nema odraslih jedinki.
Iz Zavoda su naveli kako očekuju da larve punu zrelost dostignu krajem jula i početkom avgusta, kada će dobiti krila i može ih biti u još većem broju, te bi i šteta na usevima bila veća.
Meštanin Slobodan Radovanović rekao je da su žitelji Belog Polja u strahu jer je Zavod najavio samo praćenje razvoja situacije, a ne zaštitne mere.
“Skakavci već jedu pasulj u mojoj bašti. Šta da radimo kad budu počeli da lete?”, kazao je Radovanović.
Meštani apeluju na nadležne da hitno preduzmu mere da spreče da se skakavci prošire.
Izvor: beta.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SSiri se najezda skakavaca kod Kuršumlije

Izvor: Beta Video, 02.Jul.2014

KURSSUMLIJA - Meštani sela Belo Polje kod Kuršumlije izrazili su danas zabrinutost zbog lokalne najezde skakavaca i nezadovoljstvo jer ih nadležni nisu obavestili šta da rade. ``Meštani su nezadovoljni jer niko nije preduzeo nikakve mere da se rojevi sakavaca ne bi širili, a strahuju i za useve``,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.