SINDIKAT: ODUZETI IMOVINU NESAVESNIM VLASNICIMA

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINDIKAT: ODUZETI IMOVINU NESAVESNIM VLASNICIMA

KRAGUJEVAC - Savez samostalnih sindikata Kragujevca predložio je donošenje zakona koji bi omogućio oduzimanje imovine vlasnicima za koje se u sudskom postupku dokaže da su namerno uništili preduzeće

KRAGUJEVAC  - Savez samostalnih sindikata Kragujevca predložio je donošenje zakona koji bi omogućio oduzimanje imovine vlasnicima za koje se u sudskom postupku dokaže da su namerno uništili preduzeće.

U otvorenom pismu predsedniku Srbije i predsedniku Vlade Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sindikat je predložio konverziju kredita iz Fonda za razvoj u državni kapital u svim preduzećima čiji vlasnici ne ispunjavaju obaveze.

Predsednik veća Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je da je privatizacija u Srbiji u završnoj fazi i da se jednostavnom analizom stanja dolazi do zaključka da ona nije dala željene efekte, jer su mnoga preduzeća uništena, a veliki broj radnika ostao bez posla.

"U značajnom broju preduzeća ističe, u ovom periodu, vreme za kontrolu privatizacionih ugovora, što neodgovorni kupci koriste za njihovo uništavanje putem stečaja", rekao je Ristić i dodao da je to postala masovna pojava.

On je ocenio da su mnogobrojna preduzeća potpuno uništena privatizacijom i da zbog toga država ima obavezu da deo grešaka ispravi.

U Sindikatu smatraju da se samo odlučnom državnom intervencijom može sprečiti dalje namerno uništavanje preduzeća.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.