Izvor: B92, 13.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SCG je spora, neuredna, glupa..."

Beograd -- Prema istraživanjima marketinške i istraživačke kompanije GfK, građani SCG svoju državu vide kao neuspešnu.

Prema istraživanju jedne od pet vodećih kompanija u oblasti istraživanja i marketinga, SCG je ocenjena i kao spora, besciljna i neuredna država, a mladi je vide i kao glupu.

Građanima je ponuđeno da o sopstvenoj zemlji razmisle i kao o živoj osobi. U tom slučaju, SCG je kao staromodnu ocenilo 37,2 odsto učesnika istraživanja, kao glupu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 27,7 odsto, a kao neuspešnu, sporu i bez cilja bezmalo polovina, piše Blic.

Kako u Hrvatskoj vide SCG

Građani Hrvatske najbolje mišljenje imaju o Nemačkoj, Austriji i Italiji, a najlošije o Srbiji i Crnoj Gori.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja, koje je sproveo međunarodni institut za marketing i istraživanje Gfk u Hrvatskoj, pokazuju da su veoma pozitivno mišljenje o Nemačkoj istakli ispitanici u Slavoniji, severnoj Hrvatskoj i Zagrebu, osobe najvišeg obrazovanja i najviših mesečnih primanja.

S pozitivnim ocenama o Sloveniju ističu se građani severne Hrvatske, žene, osobe između 45 i 64 godine, ispitanici nižeg obrazovanja i nižih primanja, prenosi Fonet.

Pozitivne ocene o Srbiji i Crnoj Gori su retke. Nešto bolje ocene dobijene su u Istri i kod građana starijih od 65 godina. Po negativnim ocenama istakli su se građani u Dalmaciji, Lici, Kordunu i Baniji i u Zagrebu sa okolinom.

Istraživanje je sprovedeno u maju, na reprezentativnom uzorku od 1.000 osoba starijih od 15 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.