SBB sutra povećava pretplatu u 18 gradova Srbije

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB sutra povećava pretplatu u 18 gradova Srbije

Kablovski operater SBB od danas će povećati cenu pretplate za kablovsku televiziju u 18 gradova u Srbiji, sa 745 na 820 dinara.

Kako su naveli u SBB-u, cena pretplate povećava se zbog ulaganja u infrastrukturu mreže, poboljšanje sadržaja i broja kanala i slabljenja dinara. Pretplata će poskupeti u Beogradu, Pančevu, Požarevcu, Kragujevcu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Arilju, Ivanjici, Novom Pazaru, Užicu, Novom Sadu, Kikindi, Vrbasu, Kuli, Somboru i Sremskoj Kamenici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U preostalih 11 gradova u Srbiji gde SBB posluje, cena će ostati 745 dinara, naveli su u toj kompaniji.

Kako su istakli u SBB-u, taj kablovski operater korisnicima u Srbiji nudi 75 kanala u osnovnom paketu, a da sva prava na emitovanje stranih televizija plaća u stranoj valuti. Poskupljenje pretplate za kablovsku televiziju odobrila je Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) pošto SBB ima značajno tržišno učešće na srpskom tržištu kablovskih distributera. Prema informacijama Ratela, u Srbiji se uslugama kablovske televizije trenutno bavi 77 operatera, a jedini SBB, kao pretežni učesnik na tržištu, mora da zahteva saglasnost regulatorne agencije kod promene cena.

Pretplata za KDS ne poskupljuje

Kablovsko distributivni sistem (KDS) PTT saobraćaja "Srbija" najavio je danas da pretplata za kablovsku televizuju neće poskupeti.

KDS je podsetio da su kod drugih kablovskih operatera od danas na snazi nove cene pretplate.

Za razliku od njih, KDS, kako je navedeno u saopštenju, kao najstariji operator, poznat po velikom broju raznovrsnih servisa vrhunskog kvaliteta, do daljeg neće povećavati cenu pretplate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.