SBB kupio IKOM: Telekom testira novi digitalni TV servis

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Sep.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB kupio IKOM: Telekom testira novi digitalni TV servis

Telekomunikaciono tržište u Srbiji postepeno se kreće prema ukrupnjavanju, nakon što su Srpske kablovske mreže (SBB), vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, potpisale ugovor o kupovini 100% udela u kompaniji IKOM (Interaktivne kablovske objedinjene mreže).
Ukoliko se utvrdi da nema opasnosti od mogućeg dominantnog položaja na tržištu, SBB će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << u jugoistočnoj Evropi.
Kako prenose pojedini mediji, ova kupovina je dugo pripremana i predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR, koji je 2013. kupio SBB za više od 1 mlrd EUR. Navodno, KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi, a da bi to ostvarili nastoje da kupe sve kompanije u ovoj oblasti koje mogu. IKOM pored osnovnog i digitalnog paketa kablovske televizije ima i kablovski internet, ali i fiksnu telefoniju i zato je, navodno, bio interesantan za menadžment i vlasnika KKR Dejvida Petreusa.
Uvođenje programskog paketa u trećem multipleksu doneće potpuno novi način gledanja televizije. Pomoću dodatne opreme koju obezbeđuje operator svi gledaoci primaće digitalni TV signal putem regularne antene, krovne ili sobne, i moći će da prate program po mnogo nižoj ceni. Usluga je dostupnija i jeftinija, a nisu vam potrebni ni internet ni fiksna telefonska linija.
Na ovaj način će kablovski operateri izgubiti značajan deo tržišnog kolača, te ostaje da vidimo da li će oni reagovati na sličan način poput televizija sa nacionalnom frekvencijom, jer borba za pretplatnike uvođenjem novih tehnologija očigledno postaje sve oštrija.
Izvor: ekapija.com
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.