SANU: Biće teže zaustaviti stihove na granici

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANU: Biće teže zaustaviti stihove na granici

Srpska akademija nauka i umetnosti saopštila je da je, sa nevericom koju je pratilo ogorčenje, primila vest da je grupi građana Srbije, među kojima je i njen akademik Matija Bećković, zabranjen ulaz u Crnu Goru.
"U nadi da će razum ipak prevagnuti, podsećamo donosioce ove odluke da ih čeka teži posao zaustavljanja stihova na granicama", ističe se u saopštenju Srpske akademije nauka i umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (SANU).

Crnogorska policija je ranije potvrdila da je donela rešenje kojim se četvorici srpskih intelektualaca, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.
"Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću", saopšteno je iz crnogorske Granične policije.
Bećković je za RTS prokomentarisao rešenje crnogorske policije, rekavši da mu "vrlo imponuje da jednoj članici NATO pakta može bezbednost da ugrozi jedan pesnik".
Na pitanje da li će 1. decembra ići u Crnu Goru gde je pozvan da prisustvuje obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Crne Gore Kraljevini Srbiji, Bećković kaže da to više ne zavisi od njega.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Čeka ih težak posao zaustavljanja stihova na granici"

Izvor: B92, 02.Nov.2018

SANU saopštila je da je, sa nevericom koju je pratilo ogorčenje, primila vest da je grupi građana Srbije zabranjen ulaz u Crnu Goru. "U nadi da će razum ipak prevagnuti, podsećamo donosioce ove odluke da ih čeka teži posao zaustavljanja stihova na granicama", ističe se u saopštenju.

Nastavak na B92...

IZ SANU PORUČUJU PODGORICI: Teško ćete zaustaviti stihove

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2018, 11:06

U nadi da će razum ipak prevagnuti, podsećamo donosioce ove odluke da ih čeka teži posao zaustavljanja stihova na granicama - kažu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti SA nevericom, koju je pratilo ogorčenje, primili smo vest da je grupi građana Srbije, među kojima je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.