SAMO VAS LOVIMO!

Izvor: Kurir, 31.Dec.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO VAS LOVIMO!

BEOGRAD - Provaljeni! Podugačak je spisak afera koje su protekle godine izazvali ili u kojima su učestvovali domaći političari, a gotovo da nema one koju Kurir nije raskrinkao!

BEOGRAD - Provaljeni!

Podugačak je spisak afera koje su protekle godine izazvali ili u kojima su učestvovali domaći političari, a gotovo da nema one koju Kurir nije raskrinkao!


Šokirali smo javnost otkrićima da je Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine, debelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koristio svoj položaj kako bi zarad ličnog biznisa putovao u Izrael, da je Velimir Ilić, preko svog prijatelja Radosava Savatijevića Keneta, kupio džip „mercedes GL 420 CDI 4-matik“, vredan 124.398 evra, a da ga je fakturisao po duplo nižoj ceni...

Ilićev prijatelj Kene bio je akter i još jedne velike afere - „Kolubara“. O pljačkama u tom rudarskom basenu Kurir je pisao još 2009, ali je prošle godine ona dobila svoj epilog.

Nije nam promakla ni skandalozna višegodišnja praksa Skupštine da poslanicima daje letovanja takoreći za džabe - po povlašćenim cenama u hotelu u Bečićima.

Zbog Kurira nije mogao mirno da spava ni bivši ministar trgovine Predrag Bubalo, poznat po aferi sa službenim stanovima, jer smo ga uhvatili u toj istoj raboti - u strogom centru grada sazidao je sebi još jedan stan, i to od 179 kvadrata.

Prošlog leta smo obelodanili da je firma „Zidar“ SPS donirala 936.000 dinara, a onda dobila posao preko Ministarstva prosvete, koje drži njihov kadar Žarko Obradović. Jasna Matić, državna sekretarka, 39 dana provela je u inostranstvu na račun građana - 18.564 evra.

Poslednja, ali ne i najmanje važna afera tokom prošle godine bila je „Preokret za kvadrate“ - Čedomira Jovanovića je toliko pogodilo naše otkriće da je Vuku Draškoviću sredio dozvolu za kafić u centru grada, te je pokušavao da na sve načine izvrši pritisak i ućutka Kurir. Ali, to mu nije uspelo, niti će ni u narednoj godini.

I ne samo to, razotkrili smo kako funkcioniše „stečajna mafija“, kako na Srbima eksperimentišu sa botoksom. Pisali smo i o krađi šuma, otkrili grešku na novoj novčanici od 2.000 dinara. Sprečili smo ministre da nam, kroz zakon, na mala vrata ubace GMO. Nisu nam promakle ni brojne afere političara, njihove mutne radnje, ljubavnice... Obračunavali smo se sa domaćim, ali i stranim tajkunima, štiteći javne interese... i još mnogo toga. Nismo se umorili, sledeće godine bićemo još žešći.

I dalje vas gledamo...

(24. mart) Afera „GMO“

Kurir sprečio donošenje zakona kojim bi se dozvolilo korišćenje genetski modifikovanih organizama u poljoprivredi i ljudskoj ishrani.

(30. oktobar) Afera „Botoks“

Testiran na Srbima bez dozvole za upotrebu.

(20. jun) Afera „Oranice“

Naši novinari su razotkrili jednu od najvećih prevara - danima smo pisali kako su stranci mimo zakona kupovali srpsku zemlju. Na taj način su i hrvatski tajkuni kao što su Marko Pipunić, vlasnik „Žito grupe“, i Ivica Todorić, vlasnik „Agrokora“, došli u posed hiljada hektara oranica.

(12. decembar) Afera „Preokret za kvadrate“

Čedomir Jovanović, preko svojih kadrova u Opštini Stari grad, omogućio rođaku Danice Drašković dozvolu za baštu kafića i to nekoliko dana posle formiranja pokreta „Preokret“.

(6. jun) Afera „Bečići“

Poslanici letovali u Crnoj Gori po neverovatno niskim cenama - 10 polupansiona u hotelu „Beograd“ u Bečićima plaćali po 145 evra .

(maj, jun, oktobar) Afera „Kolubara“

Kurir prvi otkrio čitav lanac zloupotreba u RB „Kolubara“, koje su ove godine bili uzrok hapšenja desetina direktora, bivših direktora i privatnika uključenih u iznajmljivanje mašina.

(18. mart) Afera „Džip“

Velimir Ilić kupio „mercedes GL 420 CDI 4-matik“, vredan 124.398 evra, uz posredovanje Keneta; vozilo fakturisano po duplo nižoj ceni, država oštećena za 16.000 evra.

(8. septembar) Afera „Šumarska mafija“

Kurir otkrio krađu od 46 miliona evra.

(5. novembar) Afera „Manekenka“

Kurirova ekskluziva odjeknula je kao bomba u regionu - Milo Đukanović, predsednik DPS, razvodi se zbog manekenke Jelene Šćepanović, koja je mlađa od njega čak 23 godine.

(11. april) Afera „Stečajna mafija 2“

Kurir je pokrenuo serijal „stečajna mafija 2“. Tu smo otkrili kako su pojedini stečajni upravnici vodili na desetine firmi u isto vreme, i to na krajnje sumnjiv način. Od tih propalih preduzeća oni su inkasirali milione evra! Jedan od „kraljeva stečaja“ bio je Saša Radulović, koji je vodio 14 preduzeća.

(26. april) Afera „Tri kralja“

Kurir je otkrio aferu „tri kralja“ - kako su tajkuni Vojin Lazarević, Danko Đunić i Aleksandar Vlahović mimo zakona došli do placa u strogom centru Beograda, planirali da tu izgrade desetine hiljada kvadrata i zarade više od 100 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.