Izvor: RTS, 16.Maj.2022, 16:18

Ružić o nadoknadi časova posle dojava o postavljenim bombama u školama

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je roditelje i učenike na strpljenje i smirenost.
"Iako sve ukazuje da su dojave lažne, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama", rekao je ministar Ružić.
Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastava, sažimanja gradiva, dodatni časovi. U nadležnosti direktora škole je da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave, saopštilo je Ministarstvo prosvete i nauke.
"Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera", rekao je Ružić.
Posle dojava o podmetnutim bombama u velikom broju škola u Beogradu,  kontradiverzione ekipe MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Škole će blagovremeno obavestiti roditelje o izvođenju nastave u utorak

Izvor: Danas, 16.Maj.2022

Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana, saopštio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Nastavak na Danas...

Ružic: Iako su dojave lažne, ne smemo potcenjivati situaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2022

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da situacija u školama ne sme da se potcenjuje, mora se slediti procedura i osigurati bezbednost u školama, iako sve ukazuje na to da su dojave o podmetnutim bombama u školama lažne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.