Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 13:17

Ružić: Još 2.500 novih radnih mesta u prosveti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i najavio im da će se u narednom periodu raspisati konkursi za zaposlenje 2.500 ljudi na neodređeno.
Branko Ružić je istakao da će Vlada Srbije, a posebno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raditi na rešavanju i drugih problema koji će doprineti pobošljanju položaja prosvetnih radnika.
Predstavnici sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kazali su kako je od velikog značaja da se sprovede reforma sistema plata ili obezbedi povećanje plata, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović rekao je da se može očekivati kratkoročno povećanje plata u prosveti, ali i da je zahvaljujući digitalizaciji finansijskog sistema moguće bolje sagledati i efekte reforme.
"U tom kontekstu, sve smo bliži odluci da se sa reformom krene, a koja ne bi ugrozila dostignute rezultate u pogledu BDP-a", rekao je Stevanović.
Sastanku su prisustvovali Valentina Ilić iz Sindikata obrazovanja Srbije, Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika, Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti Srbije i Slavko Derenj iz UGSPR Nezavisnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.