Izvor: B92, 14.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari Jame i dalje odbijaju silazak u okno

Bor -- Rudari rudnika bakra "Jama" u Boru i dalje protestuju, iako im je u subotu ujutru isplaćen drugi deo februarske plate. Protest rudara zbog kašnjenja u isplati zarada započeo je u četvrtak popodne.

Zaposleni u tom rudniku iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena Bor, najavili su za ponedeljak početak generalnog štrajka ukoliko se do tada sa poslovodstvom rudnika ne utvrde termini za buduću redovnu isplatu zarada.

Rudari, koji su u četvrtak spontano odbili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da siđu u okno, traže i poboljšanje uslova rada napominjući da na 700 metara dubine privređuju u nehumanim uslovima, bez adekvatne opreme i ventilacije. Direktor rudnika Stojan Mitrović izrazio je čuđenje zbog protesta jer je, kako je rekao, pre nekoliko dana postignut sporazum o dinamici isplate zarada polovinom i krajem meseca. "Radnici su se poneli nekorektno jer su unapred posumnjali da neće biti isplaćeni", rekao je Mitrović agenciji Beta. On je protest rudara okarakterisao kao građansku neposlušnost zbog koje će neko "snositi posledice".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.