Ršumu od dece po 200 dinara!

Izvor: BKTV News, 14.Sep.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ršumu od dece po 200 dinara!

Jedan od najpoznatijih dečjih pesnika, Ljubivoje Ršumović, gostovao je juče u Osnovnoj školi “Lazar Savatić” u Zemunu, gde je održao književni dan. Ipak za ovo zadovoljstvo deca su morala da plate 200 dinara kako bi se družila sa njim.
 
– Ulaznica u Zoološki vrt košta 350 dinara, a ja verujem da vredim bar kao pola majmuna. Da li ti roditelji misle da treba da izgubim ceo dan a da se to ne plati – bio je kratak Ljubivoje Ršumović.
 
 
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Većina roditelja se složila da je “pametnije da za 200 dinara deca slušaju poznatog pesnika, nego da idu u bioskop”, ali bilo je i onih koji drugačije misle.
 
 
– Šta je sa roditeljima koji nemaju novac? Njihova deca treba da sede u učionici dok se ostali ne vrate. To je sramotno – navodi revoltirani roditelj.
 
 
Direktor škole Ilija Jovičić koji je Ršumovića doveo navodi da đaci nisu u obavezi da prisustvuju ovakvim manifestacijama. Dodaje da ne vidi ništa sporno što deca koja nemaju novca ne mogu da slušaju izlaganje pesnika i kaže da škola nema para da sama plati gostovanje književnika iako ima sopstvene izvore prihoda.
 
Izvor:Blic
The post Ršumu od dece po 200 dinara! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.