Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi ušli u napuštene barake

Gornji Milanovac -- Grupa od 30 Roma iz Gornjeg Milanovca kojima su izgorele kuće, danas se uselila u napuštene barake jer nemaju gde da spavaju.

Njima su kuće izgorele prošlog vikenda, a danas su ušli u nekorišćene radničke barake preduzeća "Graditelj". Oni su prethodnih dana čekali smeštaj i spavali kod rodbine. Bez krova nad glavom ostalo je šest porodica sa 41 članom, a danas se u barake uselilo njih 30, sa dvadesetoro dece.

Oni su se prethodnih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okupljali ispred Skupštine opštine i tražili da im se obezbedi neki smeštaj.

Agenciji Beta je u Skupštini opštine Gornji Milanovac rečeno da je Romima odmah bio ponuđen smeštaj u Centru za prihvat izbeglica u selu Ozren, ali su oni odbili da odu iz grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.