Romi traže posao

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi traže posao

Nevladina organizacija „Porečje“ iz Vučja počela je implementaciju projekta „Inkluzija Roma“ čiji je cilj uključivanje pripadnika romske zajednice u aktivno traženje posla.

Menadžer te nevladine organizacije Zoran Živković rekao je da je nizak nivo društvenog položaja Roma proizvod hroničnog siromaštva i njihovog neobrazovanja, jer za to nemaju adekvatne uslove.

Ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa norveškom Narodnom pomoći.

„Projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ima za cilj pružanje podrške i pomoći prilikom traženja posla za pripadnike romske nacionalne manjine.

"Mislim na one Rome koji će sa nama aktivno tražiti posao, a ne na Rome koji čekaju ispred vrata Zavoda da dobiju neku potvrdu i ostvare neka svoja socijalna zakonom zagarantovana prava“, naglasio je Živković.

Prema podacima NVO Porečja iz Vučja na području Leskovca registrovano je oko 12.500 Roma, a najveći broj nema ni završenu osnovnu školu.

Planirano je da se postavi i šest info tabli u romskim naseljima, tri u Leskovcu i po jedna u Miroševcu, Nakrivnju i Vučju, gde će se ažurirati podaci o slobodnim radnim

mestima i potrebama Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Leskovcu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.