Romi blokirali put u Kuršumliji

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi blokirali put u Kuršumliji

Kuršumlija -- Nekoliko desetina Roma iz Kuršumlije blokiralo je prelazni put u tom gradu jer im je Elektrodistribucija isključila struju.

Oni su rekli da je polučasovna blokada znak upozorenja i najavili da će put blokirati i sutra.

Koordinator za romska pitanja u opštini Kuršumlija Saša Petrović rekao je agenciji Beta da će se u ponedeljak u znak protesta okupiti ispred zgrade opštine i Elektrodistribucije.

Reč je o većini romskih domaćinstava kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je isključena električna energija zbog velikih dugovanja u prethodnom periodu.

Petrović je naveo da oko stotinak porodica duguje u proseku po 400.000 dinara i da su u pitanju veoma siromašne porodice koje ne mogu da izmire taj dug.

"Gotovo celom naselju su isključili struju. Narednih dana očekujemo da Elektrodistribucija isključi struju i ostalim Romima, jer niko nije plaćao struju. Zaista su u teškoj situaciji jer je u pitanju najugroženija populacija u opštini. U najtežoj situaciji su deca, ona i onako nemaju odeću, obuću, hranu, sada su ostali i bez grajanja", rekao je Petrović.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević kazao je Beti da opština nije u mogućnosti da im izađe u susret, jer je reč o velikom dugu.

"Svi Romi kojima je isključena struja su korisnici Narodne kuhinje, što potvrđuje njihov težak položaj. Opština zaista nema toliko novca da im pomogne", kazao je Milošević.

Petrović je istakao da će zahtevati da se Romoma otpiše kamata, a da dug otplaćiju na mesečne rate u iznosu od po 2.000 dinara, kao i da im se što hitnije uključi električna energija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Romi blokirali put jer im je isključena struja

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2011

Nekoliko desetina Roma iz Kuršumlije blokiralo je prelazni put u tom gradu, jer im je Elektrodistribucija isključila struju. Oni su rekli da je polučasovna blokada znak upozorenja i najavili da će put blokirati i sutra...Koordinator za romska pitanja u opštini Kuršumlija Saša Petrović rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.