Izvor: B92, 14.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi bez kuća posle požara

Gornji Milanovac -- Predstavnici šest romskih porodica iz Gornjeg Milanovca okupili su se danas pred zgradom Skupštine opštine.

Oni su tražili da im se obezbedi smeštaj nakon što su im kuće potpuno izgorele u požaru. Tih šest romskih porodica, sa nešto više od 40 članova, već treći dan živi pod vedrim nebom, kazao je predsednik lokalnog Udruženja Roma Zoran Ristić i dodao da je najteže što je među njima i oko 30 dece, od kojih najmlađe ima tri meseca.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Romi su rekli da roditelji decu noću pokrivaju kartonskim kutijama jer zbog požara nemaju više ništa.

Ristić je agenciji Beta rekao da je u opštini odmah formirana komisija za njihov smeštaj, na čijem je čelu direktor Centra za socijalni rad Perica Dinić, ali da "ništa nije urađeno i narod je neprekidno napolju, oskudno obučen, jer im je sve izgorelo".

Novinari danas nisu uspeli da dobiju izjavu Dinića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.