Rok za odluku o doktoratu Siniše Malog produžen do 22. novembra

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za odluku o doktoratu Siniše Malog produžen do 22. novembra

Rok do kojeg bi trebalo da se donese konačna odluka o tome da li u izradi doktorske disertacije Siniše Malog postoje elementi neakademskog ponašanja plagiranja produžen je do 22. novebra 2019. godine, saopštila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović. Prvobitni rok je bio 4. novembar.
Rektorka je u Saopštenju navela da je javnosti poznat dogovor koji je postignut sa studentima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su blokirali Rektorat.

"Imajući u vidu novonastale okolnosti posle odluke koju je Univerzitetu podneo FON poslednjeg dana roka za žalbu, 28. 10. 2019. godine, i potrebe za poštovanjem procedure koja podrazumeva rok od 15 dana za podnošenje žalbe na tu odluku, 30. 10. 2019. objavljeno je Obaveštenje svim nastavnicima i naučnim istraživačima Univerziteta u Beogradu kojim se obaveštavaju sva zaposlena lica na Univerzitetu u Beogradu koja su u nastavnom ili naučnom zvanju da do 11. novembra ove godine mogu da dostave rektorki Univerziteta inicijative za ulaganje žalbe na Odluku NNV FON. Rok za ulaganje žalbe Odboru za profesionalnu etiku je 13. 11. 2019. godine", istaknuto je u Saopštenju.
Kako objašnjava rektorka, iz navedenih razloga je neophodno produžiti rok koji je dogovoren sa studentima do 22. novembra 2019. kodine.
"Kako je došlo do previda u tumačenju propisa, onemogućeno je poštovanje roka od 4. 11. 2019. godine. Upućujem izvinjenje studentima i javnosti za učinjeni previd", saopštila je rektorka.
Ukazala je da će danas biti održan konsultativni sastanak Odbora za profesionalnu etiku na kojem će se utvrditi činjenično stanje i dogovoriti dalji koraci u utvrđivanje eventualne akademske nečestitosti u izradi sporne doktorske disertacije.
"Nakon isticanja roka za žalbu na odluku NNV FON, a na osnovu celokupne dokumentacije kojom raspolaže, Odbor će konačnu odluku doneti do 22. novembra 2019. godine", poručila je Ivanka Popović.
Izrazila je žaljenje jer je produžen rok i navela da, u duhu konstruktivne saradnje koja postoji sa studentima do sada, veruje da će zajedno dočekati novi rok za donošenje odluke o eventualnoj akademskoj nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog.
"Univerzitet u Beogradu je odlučan u svojoj nameri da sva otvorena pitanja koja su u njegovoj nadležnosti razreši i da svojim delovanjem obavlja funkciju univerziteta od nacionalnog značaja sa svom odgovornošću koja ta odrednica nosi", zaključila je rektorka.
Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo je izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rektorka BU: Konačna odluka o doktoratu Malog do 22. novembra

Izvor: Blic, 04.Nov.2019

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog doneće do 22. novembra, saopštila je danas rektorka Ivanka Popović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.