Izvor: B92, 23.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji vojnika tuže Srbiju

Beograd -- Udruženje "Roditelji u crnom" tužiće Srbiju Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Razlog za tužbu je to što državni organi nisu rasvetlili okolnosti pod kojima su njihovi sinovi izgubili živote služeći vojni rok. Predsednik Udruženja Milijan Kostić, otac vojnika Dragana Kostića iz Požege koji je pronađen mrtav na stražarskom mestu u kasarni u Leskovcu 2004. godine, najavio je podnošenje tužbe sudu Strazburu posle 30. marta.

Kostić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je užičkim medijima rekao da je navedenog datuma u Beogradu zakazano četvrto suđenje porodice jednog og stradalih gardista Dragana Jakovljevića iz Šapca, protiv vojnog istražnog sudije u slučaju "Topčider" Vuka Tufegdžića.

Prema Kostićevim rečima, roditelji traže istinu o tome kako je došlo do smrti njihove dece, koja su, kako je dodao, "ubijena zbog toga što su videla haške optuženike i krađu oružja u kasarnama".

U kasarnama Srbije, prema evidenciji Udruženja, pod nerazjašnjenim okolnostima život je izgubio 41 vojnik u proteklih sedam godina, rekao je Kostić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.