Roba i dalje u trgovinama

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roba i dalje u trgovinama

Ministarstvo trgovine i usluga preporučilo je juče trgovinama da nastave prijem i prodaju robe domaćih proizvođača i uvoznika sa postojećim spornim deklaracijama koje upućuju na nepostojeću državnost Pokrajine Kosovo i Metohija.

Svi proizvođači, trgovinska preduzeća, uvoznici, distributeri, ambalažeri obavezuju se da promene sporne deklaracije i hitno usaglase rokove za promenu tih oznaka na ambalaži, o čemu treba da obaveste Ministarstvo trgovine i usluga, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na sajtu tog ministarstva (www.mtu.sr.gov.yu).

Preporučeno je da rok za usaglašavanje deklaracija na ambalaži bude najkasnije tri meseca od dana održavanja sastanka proizvođača, trgovina, uvoznika, distributera, proizvođača ambalaže sa predstavnicima Ministarstva trgovine, koji je upriličen 25. januara u Privrednoj komori Srbije.

Ministarstvo trgovine i usluga sprovešće kontrolu izvršenih promena deklaracija kod proizvođača, a nakon usaglašenog roka za njihovu promenu.

Oznake na robi stranih proizvođača moraju se takođe usaglasiti sa stavovima Ministarstva, odnosno odredbama Zakona o oglašavanju, što je obaveza njihovih distributera na tržištu Srbije, uključujući pokrajinu Kosovo i Metohiju.

U Ministarstvu trgovine i usluga rekli su da su preporuke donete kako bi se umanjila šteta privrede zbog primene Zakona o oglašavanju, odnosno povlačenja robe iz prodaje zbog spornih deklaracija.

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine početkom januara počela je da kažnjava firme koje na proizvode stavljaju oznake koje upućuju na nepostojeću državnost Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, a trgovinama je naloženo uklanjanje tih deklaracija sa robe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Kosovski" proizvodi u prodaji

Izvor: B92, 30.Jan.2008

Beograd -- Od početka prijavljivanja za besplatne akcije na šalterima "Pošte Srbije" za akcije se upisao ukupno oko 295.000 građana...Građani se za besplatne akcije prijavljuju uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa..U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.