Izvor: Danas, 10.Avg.2022, 16:52

Rio Tinto SEOS-u: Interna Studija izvodljivosti mora biti završena

U vezi sa navodima udruženja SEOS da Rio Tinto i Behtel nastavljaju da dalje realizuju Projekat “Jadar”, i ovom prilikom želimo da istaknemo da Rio Tinto poštuje odluku Vlade da stavi van snage akte za realizaciju Projekta „Jadar“, saopšteno je iz Rio Tinta. „Poslujemo u skladu sa propisima Republike Srbije i sve naše trenutne aktivnosti su nastavak prethodno preuzetih obaveza. Ovo uključuje i završetak interne Studije izvodljivosti, za šta je neophodno da prikupimo sve projektne podatke od relevantnih kompanija, kako bi Studija izvodljivosti bila u skladu sa tehničkim standardima, kao i standardima zaštite životne sredine“, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rio Tinto: Projekat "Jadar" van snage, sada se radi na zaršetku interne Studije izvodljivosti

Izvor: Blic, 10.Avg.2022

Rio Tinto poštuje odluku vlade da stavi van snage akte za realizaciju Projekta "Jadar", a sada se radi na završetaku interne Studije izvodljivosti, poručili su iz kompanije povodom navoda udruženja SEOS da Rio Tinto i Bećtel nastavljaju da dalje realizuju Projekat "Jadar".

Nastavak na Blic...

Rio Tinto: Interna Studija izvodljivosti za projekat Jadar mora biti završena

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2022

Rio Tinto je saopštio danas da poštuje odluku Vlade Srbije da stavi van snage akte za realizaciju projekta "Jadar" za eksploataciju litijuma u okolini Loznice, ističući da kompanija posluje u skladu sa propisima Srbije i da su sve trenutne aktivnosti nastavak prethodno preuzetih obaveza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.