Rintali za tuđi džep

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rintali za tuđi džep

BEOGRAD - Nekoliko stotina mladih koji su preko omladinske zadruge „Bulevar“ dobili posao na rekonstrukciji bazena „Košutnjak“ koja je za potrebe Univerzijade morala da bude hitno obavljena, ostali su neisplaćeni duže od dva meseca. Kada smo pokušali da uđemo u trag novcu i tome ko je zapravo ostao dužan školarcima koji su svoj posao pošteno odradili, upali smo u vrzino kolo. Ipak, na kraju se ispostavilo da pare kasne jer u lancu od prvog naručioca posla do omladinske zadruge koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je angažovala radnu snagu postoji više firmi od kojih svaka čeka da joj „ona druga plati“, ali i da uzme svoj deo kolača.

„Neradnici i polupropali studenti“

Imam utisak da su se za neisplaćeni novac žalili najveći neradnici, polupropali-polustudenti, rekao nam je direktor građevinske firme „Projektomontaža“ Siniša Zorić i ironično dodao da i pored toga neće dozvoliti da dečaci sa zarađenim novcem ne odu na more...

Nemojte deco biti nestrpljivi, polako, doći ćete i vi na red. Bitno da je sve u redu prošlo, bilo je veličanstveno, budite ponosni što ste i vi tome doprineli svojim radom. Vidite šta vam čika Siniša Zorić poručuje, neće on dozvoliti da vi ne odete na more, vidite i sami koliko ima "izvođača" i "podizvođača", a tek "nadizvođača", koji nisu ni spomenuti. Teta Breda Milić, vas još od milja naziva i decom, ni ona neće dozvoliti da ne odete na more, svi se brinu..., ali morate biti strpljivi, nemojte odmah na početku karijere gubit živce.

Samo jako vredni studenti u aprilu, maju i junu rade "teske fizicke poslove"! Oni manje vredni polože ispite u junu, pa rade preko leta!!!

Od kojih si Ti Zoricu,kada su oni propali studenti i djaci? Po godinama,roditelj jel tako?I sta reci vise..no ono sto vide deca u Roditeljskom ponasanju,sama cine.Ajde isplati ih,i ne trtomudaj sa njihovim losim radom,koga si sada kada je posao zavrsen Ti nasao da manises..Odma si trebao regovati,nauciti ih ..al jok..no sada si se setio da bi se od placanja izvukao.Los si ti ..homo sapiens..za coveka ni pod mali nokat.

..Zanimljivo.

Prvo nije znao da tamo"neka deca"rade a onda kaze da zna kako je jedno od tih deteta unistilo masinu vrednu 100,000 dinara...Kakve su to "anomalije" u ponasanu rukovodeceg kadra jednog"ozbiljnog"preduzeca?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.