Rezultati superanalize mleka u sredu

Izvor: RTS, 04.Mar.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati superanalize mleka u sredu

U sredu, 6. marta stižu rezultati superanalize mleka iz laboratorije u Holandiji, saopštilo Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je obavešteno da rezultati superanalize mleka iz laboratorije u Holandiji dobiti u sredu, 6. marta.

Kako se podseća, zbog različitih rezultata ispitanih uzoraka istog mleka, Ministarstvo je, po preporuci Referentne laboratorije EU, poslalo sporne uzorke u Holandiju, na superanalizu u laboratoriji koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << može da precizno da utvrdi stvarni nivo aflatoksina M1 u mleku.

Ministarstvo je sporne uzorke mleka domaćih proizvođača na superanalizu poslalo 19. februara, pre no što je dozvoljeni novi aflatoksina u mleku u Srbiji odlukom Vlade povećano sa 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5 mikrograma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rezultati superanalize mleka stižu u sredu

Izvor: S media, 04.Mar.2013

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je obavešteno da rezultati superanalize mleka iz laboratorije u Holandiji dobiti u sredu, 6. marta...Kako se podseća, zbog različitih rezultata ispitanih uzoraka istog mleka, Ministarstvo je, po preporuci Referentne laboratorije EU, poslalo sporne uzorke...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.