Izvor: B92, 17.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti prekinuli štrajk glađu

Beograd -- Vojni rezervisti iz Topličkog okruga prekinuli su večeras štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije.

Predsednik štrajkačkog odbora Dejan Milošević nije želeo da iznosi detalje sastanka koji je večeras održan sa predstavnicima vlade. "Dobili smo čvrsta uverenja od predstavnika vlade da će naši zahtevi biti pozitivno rešeni u petak, za kada je zakazan novi sastanak", rekao je Milošević. Rezervisti se večeras vraćaju za Kuršumliju i Prokuplje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predstavnici vojnih rezervista iz Topličkog okruga nisu postigli ranije danas dogovor sa predstavnicima Vlade Srbije u vezi isplata ratnih dnevnica, a savetnik premijera Slobvodan Lalović je izjavio da će u ponedeljak imati jasan odgovor na zahteve rezervista.

"Mi smo nakon sastanka prošle nedelje obećali da ćemo rešiti problem, ali u međuvremenu smo zaključili da je u pitanju nesporazum. Došli smo do podataka da rezervisti ne traže zaostale ratne dnevnice, već razliku jer su dobili manje nego što im je sledovalo", rekao je Lalović.

Lalović je rekao da će u ponedeljak imati jasan odgovor da li država može da isplati rezervistima tu razliku jer je u pitanju velika suma novca.

Stotinak bivših vojnih rezervista Topličkog okruga duže od mesec dana protestuje tražeći pravilnu isplatu ratnih dnevnica za boravak na Kosovu tokom NATO-intervencije 1999.

Major Vojske Srbije Željko Šurbatović, uhapšen u Nišu, još je u pritvoru zbog sumnje da je omogućio znatno veće iznose ratnih dnevnica rezervistima koji na to nisu imali pravo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.