Rezervisti najavljuju radikalizaciju protesta

Izvor: Blic, Beta, 11.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti najavljuju radikalizaciju protesta

Pregovori Jedinstvenog štrajkačkog odbora nekadašnje Treće armijske oblasti sa Vladom Srbije nisu uspeli i rezervisti će pooštriti protest, izjavio je predstavnik štrajkača Velimir Milošević.

Milošević je agenciji Beta rekao da je premijer Srbije Mirko Cvetković rezervistima poručio da nema novca za isplatu razlike u ratnim dnevnicama za učešće u ratu na Kosovu. On je kazao da će rezervisti zbog toga radikalizovati protest, a kao mogućnost najavio je blokade puteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i podnošenje tužbi. Detalji daljeg protesta, kako je rekao, biće poznati nakon sastanka Jedinstvenog štrajkačkog odbora treće armije.

Rezervisti sa područja nekadašnje Treće armijske oblasti više od godinu dana traže isplatu razlike ratnih dnevnica za učeštvovanje u ratu na Kosovu.

Oni su naveli da su njihovi saborci iz Kuršumlije, odnosno Topličkog okruga odavno isplaćeni, te da ne žele da budu građani drugog reda.

Rezervisti traže 3.500 dinara po danu provedenom na Kosovu, odnosno polovinu tog iznosa za one koji su bili van teritorije pokrajine. Prema navodima predstavnika štrajkačkog odbora, na Kosmetu je sa područja Treće armije bilo oko 48.000 ljudi, dok ih je ukupno sa tog područja bilo mobilisano oko 102.000.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rezerva Treće armijske oblasti kreće u proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2009

KRUŠEVAC - Pregovori Jedinstvenog štrajkačkog odbora nekadašnje Treće armijske oblasti sa Vladom Srbije nisu uspeli i rezervisti će pooštriti protest, izjavio je predstavnik štrajkača Velimir Milošević...Milošević je agenciji Beta rekao da je premijer Srbije Mirko Cvetković rezervistima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.