Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti najavili blokadu suda

Kuršumlija -- Vojni rezervisti iz Kuršumlije najavili da će sutra blokirati Opštinski sud u znak protesta što sud odbija tužbe rezervista.

Prema najavama štrajkackog odbora rezervista, oni će sutra ujutru blokirati rad Opštinskog suda u Kuršumliji i neće dozvoliti sudijama da uđu u zgradu suda. Predsednik štrajkačkog odbora rezervista u Kuršumliji Dejan Milošević rekao je da će rezervisti blokirati rad Opštinskog suda jer se, nakon pritiska Vlade, oglašava nenadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odbija tužbe.

Milošević je rekao da su rezervisti prinuđeni da plaćaju visoke sudske troskove i to nakon što se iz njima nepoznatih razloga masovno odbacuju tužbe.

U Opštinskom sudu u Kursumliji do sada je doneto oko 200 presuda po kojima su rezervisti naplatili u proseku po 500.000 dinara na ime zaostalih ratnih dnevnica.

Suđenja po tužbama nekadašnjih vojnih rezrvista sa Kosova u međuvremenu su zaustavljena, a Opštinski sud u Kuršumliji se oglašava nenadležnim i prosleđuju tužbe sudu u Kruševcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.