Izvor: B92, 19.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti blokirali sud

Kuršumlija -- Oko 150 kuršumlijskih rezervista blokiralo je nekoliko sati zgradu Opštinskog suda u tom mestu, a zatim su se razišli bez incidenata.

Oni su sud blokirali zbog toga što je, iako proglašen nenadležnim, početkom ove godine doneo rešenje o pravu na isplatu razlike u ratnim dnevnicama za boravak na Kosovu 1999. godine.

Kako je Tanjugu rekao predsednik štrajkačkog odbora Dejan Milošević, njima je "dospela u ruke" kopija predloga za izvršenje, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je Tanjug imao uvid, kojom se Ministarstvu odbrane kao dužniku nalaže da Draganu Miloševiću iz Kuršumlije "isplati iznos od 73.697 dinara sa zakonskom zateznom kamatom na ovaj iznos počev od 6. novembra 2001. godine do konačne isplate".

U dokumentu se navodi da je predlog donet na osnovu pravosnažne i izvršne presude Opštinskog suda u Kuršumliji od 2. aprila 2007. godine.

Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora, ovaj predlog za izvršenje će u krajnjem iznosu sa svim pripadajućim kamatama iznositi više od milion dinara.

Taj iznos je, rekao je on, još više izazvao revolt rezervista koji tri meseca protestuju zahtevajući isplatu razlika u ratnim dnevnicima za period proveden na Kosovu u vreme NATO-intervencije 1999. godine.

On je kazao da je "dokument dokaz koliko je njihov zahtev ispravan i da će zato nastaviti proteste do ispunjenja zahteva".

Istovremeno, rezervisti prikupljaju potpise za smenu predsednika kuršumlijske opštine Milana Đurđevića.

Milosević tvrdi da do svih malverzacija oko ratnih dnevnica dolazi zbog sprege ljudi iz lokalne vlasti "na relaciji opština- sud i obrnuto", a da nadležni "pred tom činjenicom zatvaraju oči jer se radi o funkcionerima Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke".

Milošević je rekao da se "ispred zgrade Opštinskog suda nalazio i veliki broj pripadnika policije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.