Izvor: B92, 29.Mar.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizija novčane naknade

Beograd -- Fond za humanitarno pravo saopštava da je Vrhovni sud Srbije uvećao iznos koji država treba da plati žrtvi torture.

Đorđe Lazarević na ime obeštećenja za teške telesne povrede koje mu je policija nanela tokom protestne šetnje 29. septembra 1999. u Beogradu, treba da dobije 310.000 dinara jer je Vrhovni sud povećao iznos koji je na osnovu odluke Okružnog suda u Beogradu država bila dužna da mu plati.

Lazarević je dok se nalazio u protestnoj šetnji tadašnje opozicione koalicije "Savez za promene" dobio više udaraca pendrekom po glavi, usled čega je izgubio svest. On je tada više od 20 sati bio u komi u Urgentnom centru, gde su se lekari danima borili za njegov život, naveo je FHP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.