Rešavanje spora oko prostorija Zastava oružja

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešavanje spora oko prostorija "Zastava oružja"

 KRAGUJEVAC - Sindikat i poslovodstvo fabrike "Zastava oružje" očekuju da će do kraja sedmice potpisati sporazume sa ministarstvima odbrane i ekonomije Srbije o rešavanju spora oko vlasništva nad poslovnim prostorom.

Grupa radnika "Zastave oružje" blokirala je prošle sedmice poslovne prostorije u zgradi "Zastave impeks" u Beogradu, koje je ta fabrika koristila od 1968. godine, u nameri da ih "zaštiti" posle prenošenja vlasništva na kompaniju "Fijat automobili Srbija".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Sindikat "Zastava oružja" zbog nerešenih imovinskih odnosa nekoliko meseci ne dozvoljava da se u prostor takozvanog Sivog doma u krugu fabrike presele pogoni preduzeća "Zastava inpro", o čemu je potpisan ugovor.

Predsednik veća Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je agenciji Beta da je na sastanku sa predstavnicima ministarstava ekonomije i odbrane 2. avgusta u Beogradu, postignuta "usmena saglasnost oko načina rešavanja problema".

Ristić je naveo da postignut dogovor da se što pre napravi i potpise sporazum kojim se "Zastava oružje" obavezuje da izda u zakup "Zastavi inpro" prostor u Sivom domu do kraja 2011. godine.

"Kada je reč o prostoru u "Zastavi impeks" u Beogradu prihvatili smo da naši zaposleni pređu na prvi sprat te zgrade u nešto manju prostor od 120 kvadratnih metara, do 30 .juna 2011. godine, kada će nadležna ministarstva da obezbede odgovarajući prostor slične površine i na sličnoj lokaciji u Beogradu", rekao je on.

Sindikalci su kazali da će do realizacije tog dogovora, koji će garantovati ministarstva, radnici "Zastava oružja" i "držati" svoje prostorije u zgradi Zastave impeksa u Beogradu i neće dozvoliti useljavanje pogona fabrike "Zastava inpro" u "Sivi dom".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.