Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renovirana klinika

Beograd -- U Beogradu otvorena renovirana i dograđena Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, koja je bila u jako lošem stanju.

Direktorka Klinike u Ulici dr Subotića u Beogradu Slobodanka Todorović kaže da je klinika bila u katastrofalnom stanju i da su uslovi u kojima su deca morala u njoj da borave, a osoblje da radi, bili sramotni. U stacionaru ima 45 kreveta, 35 neuroloških i 10 psihijatrijskih. Godišnje se hospitalno leči oko 1.000 bolesnika i 20.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 25.000 ambulantno.

Uz pomoć Ministarstva zdravlja, grada Beograda i mnogih drugih donatora, među kojima su roditelji čija su deca boravila u klinici, ustanova je dovedena u pristojno stanje, kaže Slobodanka Todorović.

Ona navodi da je Ministarstvo u građevinske radove uložilo 33 miliona dinara, a za nabavku opreme milion dinara, dok je Sekretarijat Beograda za zdravlje dao četiri miliona.

"Nove prostorije omogućavaju odvajanje psihijatrijskih i neuroloških bolesnika, kako u stacionaru, tako i u ambulantama. Bebe i novorođenčad biće odvojeni od ostalih bolesnika i biće im pružana maksimalna higijenska i svaka druga zaštita", kaže ona.

Slobodanka Todorović kaže da je potrebno dozidati još oko 400 kvadratna, urediti park ispred klinike i nabavi novu opremu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.