Rektor BU: Dijaspora treba da pomogne zapošljavanje mladih

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor BU: Dijaspora treba da pomogne zapošljavanje mladih

BEOGRAD - Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević pozvao je danas uspešne privrednike iz dijspore da ulažu u Srbiju i na taj način pomognu da ovdašnji studenti po završetku fakulteta ne odlaze u inostrantvo, već da posao nađu u svojoj zemlji.

"Naša dijaspora nije mala, ona broji oko četiri miliona ljudi. Oni treba da investiraju i otvaraju kompanije u Srbije, kako bi se naša deca kad završe studije zapošljavala ovde, radila i stvarala porodice u svojoj zemlji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poručio je Kovačević na tribini "Kako da uspemo", održanoj u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

Tribinu je organizovalo ministarstvo za omladinu i sport, sa ciljem da studente bolje informiše i uputi ih u izgradnju karijere nakon studija. Isti skupovi uskoro će biti organizovani i u Novom Sadu i Nišu.

Tribini je prisustvovala i ministarka omaldine i sporta Snežana Samardžić-Marković, koja je studentima poručila da treba da budu uporni i vredni u građenju karijere i traženju posla, a to će im se na kraju i isplatiti.

"Nekada treba vremena, ali se isplati, isplati se učiti i steći diplomu. Budite uporni i iskoristite sve što vam nudi ministarstvo omladine i sporta i ovo društvo u celini", poručila je Malovićeva.

Nakon završetka ciklusa tribina na tri univerziteta u Srbiji, ministarstvo omladine i sporta izdaće i priručnik koji će, pored informacija o započinjaju i građenju karijere, sadržati i odgovore na najčešća pitanja koja su studenti postavljali na tim skupovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.