Rekordna turistička sezona u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 25.Feb.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna turistička sezona u Crnoj Gori

Za jedanaest meseci prošle godine Crnu Goru je posetilo je više od 1,2 miliona turista, što je pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. U istom periodu turistička privreda Crne Gore zaradila je 627 miliona evra, što je šest odsto više nego 2009, saopštila je danas Nacionalna turistiška organizacija Crne Gore.

Uprkos ekonomskoj krizi, kako se navodi u saopštenju, turistička sezona u Crnoj Gori je tokom 2010. zabeležila rekorde rezultate, a dokaz za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i broj realizovanih noćenja - oko osam miliona noćenja, odnosno šest odsto više nego u 2009. godini.

Detaljnije informacije o crnogorskoj turističkoj ponudi dostupne su na web portalu www.montenegro.travel.

U Crnoj Gori posluje 300 hotela sa oko 40.000 ležajeva koji su kategorisani i klasifikovani po najstrožijim međunarodnim standardima, a tokom prethodne godine otvorena su 32 nova, mala hotela, sa oko 1.300 kreveta.

- Hoteli "Maestral” i "Aleksandar” u Budvi, "Palas” i "Vile Oliva” u Petrovcu, "Olimpic” u Ulcinju i nekoliko manjih hotela, u potpunosti su adaptirali svoje kapacitete. Ukupan broj kreveta u njima je više od 1.100 - navodi se u saopštenju.

Takođe, u 2010. godini je započeta i realizacija nekoliko važnih grinfild investicija, a sa oko dve milijarde vrednim projektima - Aman Sveti Stefan, Porto Montenegro i Luštica, Crna Gora je na prvom mestu po investicijama u turizmu po glavi stanovnika.

Zove more - zove Crna Gora

Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem i 2011. će nastaviti kampanju "Zove more – Crna Gora” koja obuhvata sedmodnevne aranžmane u privatnom smeštaju i malim hotelima, po povoljnim cenama i sa brojnim povoljnostima za goste. Turisti koji su korisnici ovih aranžmana dobijaju vaučer sa kojim imaju određene pogodnosti: popuste u restoranima, rent-a-car agencijama, izletima...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.