Rekordan broj izdatih dozvola

Izvor: Akter, 18.Avg.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj izdatih dozvola

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih šest meseci ove godine izdata je 2.161 građevinska dozvola, što je najviše za taj period od 2009. godine, saopštilo je danas Ministarstvo građavine, saobraćaja i infrastrukture

U junu je izdato skoro 40 odsto građevinskih dozvola više u odnosu na isti mesec 2014. što, kako ocenjuje Ministarstvo, pokazuje da je Zakon o planiranju i izgradnji u potpunosti zaživeo i da su njegovi efekti vidljivi i ranije nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se očekivalo.

Kako protiče vreme, primena zakona je sve bolja. U julu je izdato 606 dozvola, što je tri puta više u odnosu na mart - prvi mesec primene Zakona, kada su izdate 202 dozvole po objedinjenoj proceduri brzog izdavanja tog dokumenta, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo tvrdi da se najjači efekti primene novog zakona očekuju početkom sledeće godine, kada će početi izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, čime će se početak gradnje značajno pojednostaviti.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ministarstvo: Raste broj izdatih građevinskih dozvola

Izvor: RTS, 18.Avg.2015

Za prvih šest meseci 2015. izdata je 2.161 građevinska dozvola, što je najveći broj izdatih dozvola tokom polugodišnjeg perioda od 2009, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. . Kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.