Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rejting KU nakon afere "Indeks"

Kragujevac -- Nova generacija kragujevačkih brucoša se nada da zbog korupcionaške afere njihove diplome neće biti manje vrednovane.

Od početka akcije "indeks" u kojoj je na kragujevačkom Pravnom fakultetu uhapšena grupa profesora, prošlo je sedam meseci. Iako nameravaju da svoje diplome steknu poštenim radom, studenti smatraju da će teško moći da se oslobode etikete koju je ceo Univerzitet u Kragujevcu dobio zbog grupe profesora.

I pored lošeg publiciteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ove godine otprilike isti broj studenata počinje studiranje na kragujevačkom Pravnom fakultetu, kaže dekanka Ružica Palačković.

"Rasporedi su napravljeni, ima preko 650 studenata. Ne vidim apolutno problem u broju studenata, naprotiv - u prvom roku je bilo čak vuše prijavljenih nego prošle godine, tako da što se tiče renomea samo ustanove, mislim da se afera na to nije negativno odrazila", kaže Palačkovićeva.

Međutim, prorektor za nastavu Univerziteta Zoran Ponjavić kaže da je medijska pažnja uticala na celokupan rejting Univerziteta u Kragujevcu.

"Ono što svi osećamo iznutra je da se afera negativno odrazila na položaj našeg Univerziteta, na stav drugih prema nama, jer na neki način se nama spočitava da se to desilo samo kod nas, a da toga nigde drugde nema", kaže Ponjavić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.