Registracija .rs domena

Izvor: Blic, 10.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registracija .rs domena

Registar nacionalnog internet domena Srbije danas u podne će početi da registruje internet domene sa nastavkom .rs. Domeni se mogu registrovati najmanje na godinu dana i najviše na 10 godina.

U petak, 7. marta, u Srbiji su bila 39.252 registrovana nacionalna domena sa starim nastavkom .yu, a registri očekuju da će se broj nacionalnih domena utrostručiti.

Cena za registrovanje domena za građane sa nastavkom in.rs kreće se 590 dinara za godinu dana, registrovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domena različitih organizacija org.rs, firmi co.rs i obrazovnih institucija edu.rs iznosi 990 dinara za godinu dana. U cene nije uračunat PDV.

Najskuplja je registracija domena sa nastavkom .rs, koji je na raspolaganju svim građanima i organizacijama. Za dobijanje tog domena plaća se 2.500 dinara godišnje. Domeni se mogu registrovati najmanje na godinu dana i najviše na 10 godina. Cene se kreću i do 15 odsto iznad i ispod navedenih, pri čemu pojedini registri nude popuste za plaćanje karticom. Spisak svih ovlašćenih registara .rs domena, kao i detaljna pravila postupka registracije i prelaska sa .yu na .rs, mogu se naći na sajtu www.rnids.rs.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od danas registracije za ".rs"

Izvor: B92, 10.Mar.2008

Beograd -- Veb sajtovi iz Srbije danas počinju da se pojavljuju na internetu pod domenom ".rs". Registracija je počela u podne... Prvi sajtovi sa novom ekstenzijom ".rs" trebalo bi da se pojave na internetu do kraja dana. Time u prošlost odlazi domen ".yu", skoro pet godina posle nestanka poslednje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.