Izvor: Blic, 27.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Refinansiranje

Refinansiranje

Banke koje posluju na domaćem tržištu sve intenzivnije u svoje ponude proizvoda i usluga za stanovništvo uvode kredite za refinansiranje (kredita). To praktično znači da banke građanima nude mogućnost da podizanjem novog kredita u celosti otplate postojeći kredit, odnosno onaj čije je korišćenje u toku.

U slučaju postojanja bogate ponude kredita na tržištu, a kakva je trenutno na našem bankarskom tržištu, građani mogu da odluče da već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzeti kredit kod jedne banke refinansiraju, iliti otplate kreditom druge banke, obično zbog povoljnijih uslova koje ova druga nudi, kao što su niža kamatna stopa, niža provizija, duži rokovi otplate i sl.

Kako ovo izgleda u praksi? Ukoliko ste nezadovoljni uslovima koje imate kod banke kojoj otplaćujete, na primer gotovinski kredit, obratite se drugoj banci koja nudi bolje uslove. Druga banka vam onda odobrava kredit kojim, u stvari, vraćate prethodni kredit. Kod refinansiranja namenskih kredita kao što su stambeni, iznos za refinansiranje kredita mora odgovarati stanju za potpunu otplatu kredita koji se refinansira.

Namena kredita se prati kroz priložen ugovor. Sredstva novoodobrenog kredita se usmeravaju na kreditnu partiju u banci čiji se kredit refinansira.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.