Red Bull Air Race 2016: Peter Podlušnek ušao „Master Class“!

Izvor: TangoSix.rs, 19.Jan.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Red Bull Air Race 2016: Peter Podlušnek ušao „Master Class“!

Predstojeći svetski šampionat „Red Bull Air Race“ biće napetiji i manje predvidljiv u odnosu na ranija takmičenja. Kako iz same organizacije najavljuju, očekuju se tehnološke inovacije, dve nove lokacije, a biće penzionisana i dva najuspešnija takmičara ovog sporta u istoriji – Mađar Peter Besenyei i svetski šampion, Britanc, Paul Bonhomme. Osim toga, „Challenger Cup“ piloti – Peter PodlunšekPetr Kopfstein preći će u viši rang takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << postaće „Master Class“ letači!
– Velika je čast ući u ovu jedinstvenu grupu pilota. Prva godina će biti posvećena učenju i testiranju, ali svi u timu želimo da to učinimo što brže i da što je pre moguće uđemo u takmičenje – izjavio je Petr Kopfstein.
Podlunšek je prvi pilot iz Slovenije i nekadašnjeg Jugoslovenskog prostora uopšte koji je ušao u ovu grupu. U poslednjih 17 godina titulu najboljeg u državi osojio je 8 puta. Za sobom ima 450 sati akrobatskog letenja i više od 1800 sati ukupno.
Bezbedno i pametno letenje kao strategija / Foto: Dragan Trifunović– Ulazak u „Master Class“ je ostvarenje snova. S obzirom na to da počinjemo ispočetka, moji tim i ja prvo moramo da vidimo kako ćemo funkcionisati zajedno i kako da postanemo što bolji možemo. Naša strategija je bezbedno i pametno letenje – objasnio je Peter Podlunšek sa kojim je Tango Six imao priliku da razgovara u Budumpešti tokom kvalifikacija za plasman u četvrtu trku „Red Bull Air Race“ 2015.
Australijanac Matt Hall, najviši je rangirani pilot ove klase u sezoni 2016.
– Gledao sam „Challenger Cup“ protekle dve godine i bio sam impresioniran agresivnošću i stavom svih pilota, što su, sasvim izvesno, demonstrirali i Petar i Petr. Raduje me što će biti sa nama u hangaru „Master Class“ – izjavio je Hall.
Peter Podlunšek i Petr Kopfstein debatovaće odmah na otvaranju „Red Bull Air Race World Championship“ sezone 2016. u Abu Dabiju 11. i 12. marta.
U „Master Classu“ trenutno se nalazi 14 pilota. To su: Hannes Arch, Kirby Chambliss, Matthias Dolderer, Michael Goulian, Matt Hall, Nicolas Ivanoff, Petr Kopfstein, Nigel Lamb, Francois Le Vot, Pete McLeod, Yoshihide Muroya, Peter Podlunsek, Martin Sonka, Juan Velarde.
The post Red Bull Air Race 2016: Peter Podlušnek ušao „Master Class“! appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.