Rebić apelovao da se prestane sa iznošenjem netačnih informacija o radu policije

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić apelovao da se prestane sa iznošenjem netačnih informacija o radu policije

Povodom zaplene narkotika na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove, direktor policije Vladimir Rebić apelovao je na sve učesnike u političkom životu Srbije da "ubuduće prestanu sa iznošenjem paušalnih i netačnih informacija o radu policije zarad svojih političkih ciljeva, a koji su se mogli čuti i u pomenutom slučaju".
Policija je na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane.  

"Pripadnici MUP-a su prilikom ove zaplene preduzeli sve mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i svoj posao su obavili profesionalno i u skladu sa zakonom, kao što to uvek čine. Nažalost, zbog neodgovornosti pojedinih političara morali su da se suočavaju i sa raznoraznim neistinama, počev od toga da su policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane pa nadalje, i to sve usred sprovođenja istrage po nalogu Tužilaštva, što je istu moglo da ugrozi", rekao je Rebić.
Direktor policije je istakao da to što neki političari ne poznaju način funkcionisanja institucija i istražnih radnji, ne znači da ih neznanje opravdava i da mogu neistinama da obmanjuju javnost.
"Podsetio bih iste da pripadnici MUP-a brinu o bezbednosti svih građana Srbije i da od pokušaja njihove diskreditacije jedinu korist mogu imati kriminalci. Takođe, pošto smo od navedenih političara imali prilike da čujemo i da se hvališemo sa zaplenama dva ili tri grama droge, želeo bih i da ih podsetim na još neke činjenice. Policija je samo u prvih deset meseci ove godine oduzela šest tona narkotika, što je najbolji rezultat otkad se vodi statistika", naveo je Rebić.
Kaže da je srpska policija učestvovala u više međunarodnih akcija u kojima je oduzeto više tona droge, a više puta ocenjena kao jedan od najpoželjnijih partnera u borbi protiv kriminala.
Dodao je da je za policiju važno i kada zapleni i dva, tri grama droge i uhapsi bilo kog narkodilera, jer to znači da neće prodati drogu našoj deci.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rebić: Nisu policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane u Jovanjici

Izvor: Danas, 26.Nov.2019

Povodom današnje policijske zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" kod Stare Pazove, direktor Policije Vladimir Rebić je pozvao da se obustavi "iznošenje paušalnih i netačnih informacija o radu policije zarad političkih ciljeva".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.