Reagovanje: Majka i sin su imali prihode

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 03:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje: Majka i sin su imali prihode

Na neke od navoda u tekstu „Gladuje 140.000 starih i bolesnih", koji je u Pressu objavljen posle tragične smrti majke i sina u selu Ljutež, reagovala je Slovenka Stojković, direktor Centra za socijalni rad u Vladičinom Hanu. U njenom dopisu Pressu stoji: „Odgovorno tvrdim da pokojni Vlasta Petrović nije umro od gladi, što se da potvrditi potvrdom o smrti, već od infarkta, a što se tiče uzroka smrti Zagorke - postupak je u toku.
Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Savić nije taj koji je kompetentan da nadgleda rad CSR u Vladičinom Hanu i da tvrdi da li ima ili nema propusta, a Zagorka nije sahranjena zato što telo nije spremno za sahranu, a ne zbog toga što rodbina nema novca, jer sve troškove oko Vlastine i Zagorkine sahrane snosi opština, u saradnji sa CSR.
CSR je toj porodici dosta pomogao, te nisu bili materijalno ugroženi. Zagorka je primala porodičnu vojnu invalidninu od oko 7.000 dinara, a Vlasta novčanu nadoknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje od oko 12.500 dinara.
Vladičin Han ima 51 MZ, 23.703 stanovnika i brdsko-planinsko područje sa 336 kvadratnih kilometara, a Centar sa 3,5 stručnih radnika, od čega 1,5 radnika na poslovima socijalnog rada, pa nismo u mogućnosti da obilazimo porodice na 10 dana.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.